Om allt är regeringens fel, varför går din syrra på KTH?

En av mina vänner som är universitetslärare skojade en gång att hon tyckte att hennes lärosäte skulle kvotera in invandrartjejjer. ”De tar alla sina tentor, är artiga och flitiga och ställer aldrig till besvär”.

Hon berättade att invandrartjejjerna motiverades av att de fått chansen att plugga. I sina hemländer var det ofta uteslutet att kvinnor skulle få högre utbildning, och ofta dessutom ekonomiskt svårt. När de inser att i Sverige är utbildning tillgänglig för kvinnor och dessutom avgiftsfri väljer de att ta chansen.

Även om jag inte sett statistik är det många lärare som vittnar om samma sak. Invandrartjejjerna är duktiga i skolan.

Detta är intressant mot bakgrund av kravallerna i Husby. Medan tjejjerna sitter hemma och pluggar gör deras bröder ett helt annat val. De struntar i plugget och blir därför arbetslösa. Till sist skyller de på det svenska majoritetssamhället för sitt misslyckande, kastar sten och eldar upp sina grannars bilar.

Detta är något att tänka på för vänstern som menar att strukturerna, rasismen, underordningen, bristen på köpcentra o s v är orsaken till kravallerna.
Det kan ju knappast vara så att de unga kvinnorna i Husby och i andra förorter är ensamma om att ha fri vilja eller i hemlighet har fått veta något som deras bröder inte fått veta. De unga männen gör helt enkelt andra val trots att de har exakt samma förutsättningar som de unga kvinnorna.

Det enkla budskapet till de som kravallar är följande:

1. Du har fri vilja och således ansvar för ditt liv.

2. Gör som din syrra, det vill säga sitt tyst i klassen, lyssna på läraren, läs dina läxor. Ingen struktur håller dig tillbaka. Tusentals personer som varit invandrare eller bott i trista bostadsområden har blivit framgångsrika. I Sverige är utbildning avgiftsfri och tillgänglig för alla. Det är bara att ta för sig.

3. Marknadsvärdet i att vara okunnig, stöddig, självömkande och skylla på andra är noll.

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.