Jacob Rudolfsson avslöjar sin cynism

I SvD skriver Jacob Rudolfsson, samordnare för Svenska Evageliska Alliansen, om abort. Han argumenterar mot en tidigare artikel av Mattias Irving från Seglora Smedja. Rudolfson är emot den svenska abortlagstiftningen, men det är inte det som är anmärkningsvärt med hans artikel. I stället är det ett stycke som är avsett att bemöta argument som går ut på att abortförbud leder till illegala aborter:

”Men abortkritiker kan ju knappast beskyllas för något som de i princip är motståndare till. Alla som utför illegala aborter delar Irvings abortsyn – de är för abort.”

Läs citatet en gång till. Han skriver exakt så. Här ser vi ett exempel på en person som måste ta hem sin poäng även till priset av att ha avslöjar både sin dumhet och cynism.

1. Han låtsas som att folk som önskar fri abort är ”för abort”. Som om majoriteten av Sveriges Riksdag är jämförbara med dem som genomför illegala aborter.  Det är naturligtvis inte alls fallet. De flesta av oss tycker naturligtvis det vore önskvärt om inga aborter genomfördes. Men det är inte samma sak som att vilja förbjuda abort.

2. Rudolfsson påstår också fri abort  ”inte är en rättighet”. Det stämmer. Men att få bestämma över sin egen kropp är en rättighet. Han raljerar också över RFSU gläds över att antalet aborter minskar och menar att det är ytterligare argument för att abort inte är en rättighet. Men det är en missuppfattning att det nödvändigtvis är bra att rättigheter utnyttjas.  Jag tycker exempelvis också att det vore bra om ingen någonsin skulle behöva slåss i självförsvar (en konsekvens av rätten till liv). Få i Sverige hävdar f ö rätten att slippa bli torterad. Rudolfsson kanske kan passa på att vara lite hånfull även över det?

3. Rudolfsson drar sig inte för att exploatera mänskliga tragedier för att ta hem en billig poäng. Han kunde åtminstone ha formulerat en mening som uttrycker medkänskla med dem som drabbas av den politik han förespråkar.

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.