För guds skull, ge skolan arbetsro!

Jan Björklund är inte en nyskapande politiker. Och det beror inte främst på hans vurm för ordning och reda. Den tror jag i huvudsak är bra, trots att den inte direkt är ny.

Nej, snarare är problemet att han är en del i en dålig tradition som sträcker sig tillbaka till Olof Palmes tid som ansvarig för skolan. Nämligen att genomföra skolreformer i så snabb takt att en knappast hinner implementeras och ge resultat – och än mindre utvärderas – förrän nästa reform drabbar skolan. En del om detta i min bok Mångfald eller enfald, Nilsson, Johansson, Timbro 2011.

Nu senast har Björklund föreslagit betyg från årskurs 4 trots att vi ännu inte vet om betygen i årskurs sex har varit en bra eller dålig reform.

Jag har inga åsikter om betyg. Jag bara konstaterar att skolan även under en alliansregering förefaller komma allt längre ifrån vad den verkligen skulle behöva. Ett par decennier utan en ström av flugiga politikeridéer som förefaller kläckas mest på grund av att politiker måste skriva nya pressmeddelanden.

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.