Krav ger motkrav: resultatet blir kvävande…

Mycket bra. Men vad Helmersson inte nämner är att galenskapen delvis är ett resultat av vår arbetsmarknadslagstiftning och system för löneförhandlingar. Relationen mellan arbetsgivare och anställd är inte vad den borde vara: en enkel, osentimental affärsuppgörelse. I dag skall ”jobbet” ge trygghet, bekräftelse och vara utvecklande. Vi skall ha arbetskamraterna som ställföreträdande familj och kontorsmodulen blir en filial till hemmet, möblerad med blommor, barnteckningar och foton på husdjuren. Med de kraven på arbetsgivaren är det kanske rimligt att arbetsgivaren kräver en motprestation i form av hälsosam livsstil.

Personligen gör detta mig lätt illamåenden. Men jag har ju inte haft en anställning på över tio år. Det är otroligt skönt. Mina kunder vill ha leverans enligt överenskommelse. Då betalar de mig pengar. Bättre kan det faktiskt inte bli.

 

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.