Konsekvens? Är du inte klok? Vi lägger oss helt enkelt i…

Alliansen (minus Kd förstås) vill tillåta insemination för ensamstående (hittills bara ensamstående kvinnor, men vi ser fram emot att folkpartiet driver frågan om att även ensamstående män skall kunna insemineras…).

I grunden har jag ingen emot detta, även om jag undrar om landstingens budget skall belastas. Att inte vilja ha sex är väl ändå ingen sjukdom? Det är ett val som naturligtvis skall respekteras som alla andra individuella val, men det är ingen sjukdom. Emellertid subventioneras skattebetalarna så mycket dumheter — inklusive lyxbilar för diktatorer — så varför inte även detta?

Men den utmärkte Johan Ingerö påpekade på Fb att vi har en svindyr jämställdhetsbonus i föräldraförsäkringen med argumentet att barn har rätt till båda sina föräldrar. Så nu skall vi både muta (i huvusak) pappor att vara hemma lite extra med sina barn och betala för att barn skall kunna födas utan någon pappa…

Det kan knappast bli tydligare att alliansregeringen på åtminstone detta område har social ingengörskonst som överideologi. Man har slutat fundera över vilka argument man använder eller vilka resultat man uppnår. Bara man i varje ögonblick får utlopp för sina senaste nycker.

 

 

 

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.