Nu lämnar jag sekten!!

I julhelgen läste jag Thor Goothas (stavning?) bok om löpningens historia. En bra bok, men är man inte mer än genomsnittligt intresserad av löpning bör man inte lägga veckopengen på just den.

Hur som helst kom jag på att jag genom åren förändrat (försämrat) min attityd till löpningen. Jag har intalat mig själv att kvalitet är viktigare än kvantitet. Det skall vara fint väder, dagsljus, bra underlag, pigga ben och jag skall ha tid att njuta av löpningen i lugn och ro inklusive uppvärmning och stretching. När man blir äldre skall man inte samla kilometer för träningsdagboken och bladder, bludder bla bla bla…

Hur mycket löpning blir det med den inställningen?

Exakt rätt svar! Ganska lite löpning. Några fina löppass, visst, men alldeles för få. Och man blir bättre löpare av att genomföra tunga, usla träningspass. Inte av att drömma om perfekta träningspass.

Irriterad har jag lagt märke till att allt fler i min omgivning är snabbare och varit tvungen att svälja sanningen:

Jag hade blivit medlem i Sveriges största sekt: ur-sekten.

Men jag har härmed begärt mitt utträde.

2012 skall jag strunta i allt utom att genomföra den löpträning jag anser behövs för att uppnå mina mål.

I regn och rusk, på nätter eller tidiga morgnar, på dödströtta, värkande ben och om så krävs på min egen begravning. Varje d-la kilometer är helig!

Målet? Det är modest. Jag skall gå under 50 på milen dagen innan jag fyller 52. Hur mycket under behåller jag för mig själv…

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.