Blev Juholt mobbad?

Det påstås att Håkan Juholt blivit mobbad av borgerliga media och journalistern i största allmänhet.

Det påståendet är helt sant. En förklaring till mobbingen skulle kunna vara att karln ser ut som en sol-och-vårare i en svensk 50-talskomedi. Men det är knappast hela förklaringen. En viktig del av förklaringen är att Sverige och svenska media är ett mobbingträsk. Det är bara att läsa valfri krönika eller titta på vilket idiotiskt TV-program som helst för att konstatera att taskighet är den dominerande formen av underhållning, på samma sätt som platta insinuationer är den dominerande journalistiska arbetsmedotde vid sidan av att bara låta intervjuoffret prata på.

Men alla som som varit på en skolgård vet att det bara är vissa människor som går att mobba. Och det har nästan ingenting med utseende eller andra yttre egenskaper att göra. Både Carl Bildt och Göran Persson ser ut som självklara mobboffer, men de har något som gör att mobbingen inte tar. Deras uppblåsta egon är av titan.  Juholt har också ett uppblåst ego, men det har pyspunka. Han  har ett lite oroligt, irriterat drag när han blir pressad, och blir lite pladdrig av glädje när han möter vänlighet. Pyspunkeegot måste alltid pumpas och han blir en bekräftelsetorsk.

Sånt märker mobbare. Och vi är alla mobbare. Några av oss är passiva, andra aktiva.

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.