Finns det ett liv efter surdegen?

På Östermalm stöter man ofta på människor med en älskvärt överlägsen attityd. På Söder är folk politiskt korrekta, surmulna pretton. Det gäller även folk i Sjöööstaaaaaaaaaden (a:et skall vara öppet, som när en greve säger ”bwaaaavo” i en pilsnerfilm). Just nu är alla på söder besatta av surdeg. Många förefaller tro att surdeg är en ny uppfinning. Trösten är att surdegshypen går över.

Frågan är vad som kommer då?

Min väninna forskaren bor på söder och har således insikter. Hon rapporterade i ett mail till mig nu på morgonen om gröthypen i Köpenhamn:

”Hej Magnus!

Givet dagens DN gissar jag att nästa  trend blir gröt av typen ”speltgröt
toppad med päron, karamelliserade pumpakärnor och flädersirap”.

Självklart är spelten hemvalsad. Snart är hela Söder invaderad av grötbarer och kvalitet
på valsar diskuteras i lokalpressen. Vad säger du Magnus, jag kanske ska starta en bar själv? Ekologisk,
surdegsbaserad GI-gröt på proteinrik quinoa och nakenhavre med soltorkade
blåbär och lindblomsdoftande honung? Det borde väl locka?

Eller det Södermalmska arbetaralternativet: ”Stekt gröt med lingonsylt och
mjölk”. För den som vill bevara söders rötter och vara sant miljövänlig.
Självklart görs denna rätt på gårdagens grötrester.

Så måste jag ha en barnmeny. Det får bli mannagrynsgröt med jordgubbssylt. Som det sägs: ”If
you can’t beat them, join them!”

Du kanske vill vara med? Det vore bra för min marknadsföring.  Det är ok att du är moderat, men du måste i så fall sluta leva på biff.

Ekologiska kramar!

K”

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.