Är shale gas något att ta på allvar?

Jag måste erkänna att jag är skeptisk men den här artikeln i Spiegel Online om shale gas går i linje med andra jag läst i hyggligt etablerade medier. Nya borrningsmetoder gör tidigare otillgänglig eller ekonomiskt oanvändbar naturgas möjlig att utvinna. Reserverna är enorma och finns på ganska många håll i världen. Förmodligen även i Skandinavien.

Om uppgifterna stämmer betyder det mycket både för vår framtida energiproduktion och för maktbalansen i världen. Ryssland förlorar sitt järngrepp över den europeiska gasmarknaden och USA-Kanada kommer upp på banan igen.

Jag är som sagt skeptiskt, men gissar att fortsättning följer…

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.