Klipp till med böterna, bara…

Ordentliga böter för nedskräpning tycker jag är en utmärkt idé. Håller med om att de gott kunde vara ännu högre.

Framför allt på somrarna är nedskräpningen av parkerna i Stockholm störande. I Hagaparken lämnar folk engångsgrillar och hela sopberg efter sig när de haft pick nick.

Några punktinsatser kommer säkert att göra skillnad. De som skräpar ner är inte några förhärdade brottslingar. Det är ofta ungdomar (visst, det är en generalisering men den har fog för sig) och för de flesta svider det i plånboken med några hundringar.

Ett par veckors samhällstjänst för dem som kastar tuggummi vore också på sin plats. Låt glina skrapa Plattan med mejsel, på knä.

Singapore är en vidrig halvdiktatur, men deras föreställning om att det skall vara rent och snyggt på gator och torg är värd att ta efter.

Personligen tycker jag man skall få göra vad man vill så länge man inte skadar andra mot deras vilja. Men det gäller på sin egendom eller i sitt hem eller andra platser där ägaren tillåter det.  Rökförbudet på restaurang är till exempel fel eftersom det är ägaren som bör bestämma villkoren. Däremot vore det helt acceptabelt med rökförbud på allmänna platser.

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.