Förmodligen den farligaste för Alliansen

Läser DN:s intervju med Mikael Damberg som möjlig ny partiordförande i (s).

Får dåliga vibbar.

Han är helt vanlig och normal. Ung, men inte anmärkningsvärt ung. Ser trevlig ut. Hans utseende skulle kunna vara en såndär datagenererad bild som är ett genomsnitt av tusentals svenska grabbar. Fru, två barn.  Bostadsrätt i Solna. Löper och läser. SSU, Riksdagen.

Talar om ordning och reda i statsfinanserna. Vill ha kvar RUT, men förändrad för att passa barnfamiljer.  Tredelad föräldraförsäkring (lite mer tvång än Alliansens jämställdhetsbonus — men den är å andra sidan manipulativ på ett obehagligt sätt och kostar hiskeligt mycket pengar). Kompetensförsäkring för alla i arbetslivet för livslångt lärande.

När jag läser intervjun slår det mig att det är första gången på åratal en sosse säger saker som inte är nostalgiskt, knäppt eller perifert. Jag letar desperat efter Palme, en butler eller könsneutrala toaletter.

Damberg känns inte bra. Jag hoppas på Veronica Palm, jag.

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.