Kampen mot mänskligheten

Nina Björk intervjuas i Expressen.

Hon har fått någon sorts pris. Säkert ett viktigt pris och säkert välförtjänt.

Men när jag läser texter skrivna av de där självrefererande feministbrudarna får jag alltid känslan av att det handlar om en subkultur minst lika verklighetsfrämmande som kotterierna vid det franska hovet ett par årtionden före revolutionen. De är naturligtvis inte lika långt från folket i materiellt hänseende, men förmodligen längre bort i intellektuellt.

Det mest slående är synen på människan som helt befriad från sin biologiska natur. Nina Björk har uppenbarligen svurit i den feministiska kyrkan genom att skriva om att det känns kymigt att lämna ett ledset barn på dagis.

Men hur kan någon uppleva denna helt naturliga känsla som ens värd att avhandla offentligt? Barn är beroende av sina morsor. Evolutionen har gjort att barn piper lite när mamma är borta eller går sin väg.  Det är en signal som gör att mamman nästan oemotståndligen vill ta hand om det pipande lilla barnet. Om denne funktion inte funnes skulle vi ha gått under för typ 5 000 000 år sedan.

Samtidigt måste de små människovalparna lära sig att leva utan morsan för att ta sin plats i flocken med de andra valparna. Processen är lite smärtsam. Pip pip pip. Det är inte så roligt, men det är nödvändigt. Dessutom tar det bara några minuter för normala barn för att uppslukas av leken med kamraterna. Mamma är glömd och livet är roligt igen.

Men att Nina Björk medgett att hon har denna enkla evolutionära programmering har alltså lett till att blivit kritiserad av sina kompisar i feministkotteriet.

För bland dem är föreställningen om att vi människor har en biologiskt natur en ideologisk avvikelse som kallas ”biologism”. De har i grunden samma föreställning om människans biologiska natur som amerikanska religiösa fanatiker — nämligen att människan inte är ett av djuren utan något helt annat.

Feminismen är förvandlat från en rörelse som kräver lika rättigheter för kvinnor och män till en religiös rörelse som bekämpar människans själva mänkslighet.

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.