Gu´vilka fantastiska kungligheter vi har…

Jag stöter då och då på personer som har haft förmånen att resa eller på annat sätt komma i kontakt med kungen och kronprinsessan.

De är alltid vederbörligen imponerade.

Vad är de då imponerade av?

Jo, till exempel följande:

Kungen är en riktigt avslappnad och hyvens kille.

Kronprinsessan tänker alltid på att hon har fotografer i närheten, är trevlig, kommer ihåg vad hon hör på dragningar, är påläst om det land/företag/organisation där hon för tillfället är på besök och klarar långa dagar med många studiebesök utan att bli trött och grinig.

Ok. Det är naturligtvis bra.

Kungen – en av Sveriges och världens mest privilegierade personer klarar alltså att upprätthålla normala relationer med sin omgivning och till och med vara kul och engagerad. Otroligt imponerande, eller hur?

Kronprinsessan, som bara är 30 år, kan sköta ett jobb som hon tränats på av en stab av rådgivare sedan födseln. I det ingår som sagt att exempelvis inte peta näsan offentligt, inte sucka och himla med ögonen när man hör något dumt, inte gå omkring med munnen halvöppen och inte stjälpa i sig skumpa bara för att den är gratis. Vidare bör hon klara av att memorera fakta som hennes medarbetare har tagit fram och gå på många studiebesök i rad, kanske avslutat med en bättre middag. Dessutom kan hon hålla politiskt korrekta men i huvudsak meningslösa tal på främmande språk.

Allt detta med stöd av bara ett mindre antal personer av den typ som förr kallades betjänter och lakejer, tillgängliga dygnet runt.

Det är inte utan att man blir både rörd och lycklig över att våra kungligheter besitter dessa otroliga, ja närmast övermänskliga, förmågor.

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.