En oerhört viktig markering…

Enligt tidningen Riksdag & Departement vill Bolivias regering att tuggandet av kokablad inte skall vara fördömt av FN då det är en viktig del av Bolivias kultur. Svenska regeringen har kraftfullt motsatt sig denna skenande knarkliberalism.

Jag har inte varit i Bolivia. Men jag har varit i Peru  och vandrat i Anderna. Därför kan jag meddela att kokate serveras på (gissningsvis) samtliga restauranger och hotel i Cusko och ingår som standarddryck hos alla de lokala arrangörerna av vandringsturer på Inkaleden (dvs de som anlitas av exempelvis svenska researrangörer). Effekten sägs vara ungefär som en stadig espresso vilket betyder att den i praktiken kan vara uteslutande placebo.

Jag vet faktiskt inte om detta allmänna kokatedrickande är tillåtet eller förbjudet. Men oavsett detta tycker jag vi kan kräva en kraftig reaktion från den svenska regeringen. Folk knarkar faktiskt hur som helst. Varför inte stänga ambassaden i Lima som protest?

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.