Det går aldrig att utesluta något…

DN redogör för ytterligare en rapport som inte finner några risker med att ringa i mobiltelefon. Det är närmare bestämt 200 rapporter som har granskats.

Men slutsatsen är som vanligt att det inte går att ”utesluta” risker.

Nej. Det går inte att vetenskapligt bevisa att något saknar samband med något annat. Det enda man vet är att man inte observerat några korrelationer eller har andra data som stöder en eventuell teori om ett samband.

 På frågan ”kan ni bevisa att X inte är farligt” måste en seriös forskare svara ”nej”.  Journalisten skriver då att man inte kan påvisa några risker men att det inte är bevisat att något är ofarligt. Detta är ett av skälen till att myter om olika risker kan leva vidare i media i decennier.

Be Sociable, Share!

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är inaktiverat.

Kommentarer inaktiverade.